NUFFNANG

Tuesday, November 30, 2010

sawan...

ntah nape 2-3 minggu ni memang aku kena sawan...


eh!eh! bukan sawan sampai kancing gigi  tu tau 
tapi

sawan memasak...
ketahui lah wahai sesape yang membaca entry neh,
selama ni aku bukan pandai dan selalu memasak pun..
tapi ntah kenape skang ni keinginan untuk memasak tu datang secara membuak-buak..


skang pun slalu duk membukak blog tentang masakan..
harap-harap pandai lah aku masak nanti..

oleh kerana anniversary perkahwinan yang ke-5 tak lama lagi 
aku bertungkus lumus mencari resepi yang best..
harap2 menjadik n hunny bunny suka...

woottt...woott..

Friday, November 12, 2010

rakaman...

ekceli arini excited sebabnye...
tengah dok ngemas2 laci yang berlambak ngan tah ape2 mende 
tetibe 
terjumpa la satu cd...ingat kan 'cd biru' upenye cd yang mempunyai kenangan seribu makna..
felem kawen aku rupenye...hahaha..
rindu btol saat2 sibuk nak jagi nganten dulu..mude remaja lak rase time tengok muka aku ngan en botak..
giler hingusan masa kawen tu...ahaks..

pastu kekunun nak upload ler kat pesbuk kan...
alah, sesaje jer...bukan ape...tapi pesbuk limit time 20min jer...
camno...
tengok lah kalo dapat edit akan ku upload lebih kurang...


tapi kan mase dok mencari-cari kat mane pulak aku nak save video tu,
aku jumpe satu rakaman yang disimpan abang aku...
sebab aku guna lappy dia...


rakaman ini ~











video

ouh rindunye wajah ini...wajah tanpa suara..


ade lagi satu video tapi takut dan tak sampai ati nak letak..
kalau ade keizinan akan ku letak nanti..

dalam aku suka, gembira tonton video kawen 
aku sedih saat aku lihat rakaman yang ade..
maknenye tak penah sesaat aku lupakan anak ku  HASYA DAMIA..
sentiasa ada...

Thursday, November 4, 2010

tangisan.....

entri ni sepatutnye ditulis ari isnin lepas tapi tak berkesempatan...
pagi isnin tu aku pegi klinik untuk buat pemeriksaan dan sekali gus amik pil perancangan..
time tengah tunggu petugas yang nak cek air 'tut' aku nampak sorang nurse sedang amik darah pada baby yang kena kuning..
apalagi menangis la baby tu kesakitan..
dan aku trus tringat masa damia ngan irdina kena kuning..


damia~ kena cucuk kat tangan...tak sanggup mummy tengok lagi pulak damia permata pertama mummy dan daddy...menangis la anak mummy time kena cucuk...mesti sakit bukan kepalang..boleh pulak last day nak check 2-2 tangan kena cucuk sebab doktor tu tak dapat nak detect...boley???sakit ati mummy tau...

irdina~kena cucuk kat kaki tapi wek ngan aki yang anta so mummy tak dengar adik nangis tapi mummy tau mesti la melalak kan..sakit kan...


mummy~tak kena cucuk pun mummy boley nanges...mummy sakit sebab ati mummy dirobek saat mummy tau damia sakit...mummy sakit tengok badan kakak yang berwayar2..mummy meraung saat kakak sebut nak itu dan ini sebelum dibedah...air mata mummy mengalir saat kakak dah tak bersuara..
~mummy menangis masa irdina demam...mummy pedih masa tengok adik batok2..mummy turut  rasa kesedihan bila mummy tengok adik main sorang2 sambil panggil kakak dan pandang gambar kakak...mummy menangis dalam ati bile adik berikan flying kiss pada kakak....meleleh lagi air mata mummy...


mummy masih menangis bila rindukan kakak...
mummy menangis bila adik tak sihat sebab mummy takut...