NUFFNANG

Thursday, November 4, 2010

tangisan.....

entri ni sepatutnye ditulis ari isnin lepas tapi tak berkesempatan...
pagi isnin tu aku pegi klinik untuk buat pemeriksaan dan sekali gus amik pil perancangan..
time tengah tunggu petugas yang nak cek air 'tut' aku nampak sorang nurse sedang amik darah pada baby yang kena kuning..
apalagi menangis la baby tu kesakitan..
dan aku trus tringat masa damia ngan irdina kena kuning..


damia~ kena cucuk kat tangan...tak sanggup mummy tengok lagi pulak damia permata pertama mummy dan daddy...menangis la anak mummy time kena cucuk...mesti sakit bukan kepalang..boleh pulak last day nak check 2-2 tangan kena cucuk sebab doktor tu tak dapat nak detect...boley???sakit ati mummy tau...

irdina~kena cucuk kat kaki tapi wek ngan aki yang anta so mummy tak dengar adik nangis tapi mummy tau mesti la melalak kan..sakit kan...


mummy~tak kena cucuk pun mummy boley nanges...mummy sakit sebab ati mummy dirobek saat mummy tau damia sakit...mummy sakit tengok badan kakak yang berwayar2..mummy meraung saat kakak sebut nak itu dan ini sebelum dibedah...air mata mummy mengalir saat kakak dah tak bersuara..
~mummy menangis masa irdina demam...mummy pedih masa tengok adik batok2..mummy turut  rasa kesedihan bila mummy tengok adik main sorang2 sambil panggil kakak dan pandang gambar kakak...mummy menangis dalam ati bile adik berikan flying kiss pada kakak....meleleh lagi air mata mummy...


mummy masih menangis bila rindukan kakak...
mummy menangis bila adik tak sihat sebab mummy takut...









1 comment:

Siti Mashitah Saidin said...

bole rasa kesedihan tuh...
:(